luni, aprilie 13, 2015

Prin finanţarea invenţiilor înţelegem asigurarea necesităţilor financiare a unui serviciu sau produs intelectual / fizic care este rezultatul unui proces de inovare.

Printre domeniile de finanţare aici găsim cele mai mari incertitudini, deoarece apar factori de nesiguranţă nu numai în dezvoltarea şi realizarea cu succes a invenţiei, dar şi în profitabilitatea şi introducerea pe piaţă a acesteia.    
În funcţie de domeniul invenţiei există posibilitatea finanţării prin proiecte de concurs.

Datorită incertitudini domeniului există forme alternative de finanţare, ca de exemplu „crowdfunding” (finanţare comună). În acest sistem investitorul nu poate avea pierderi mari, deoarece investiţia este mică. „Crowdfunding” constă din multe investiţii cu sume mici, în schimbul căreia investitorul primeşte produsul sau serviciul finanţat sau cotă parte din întreprindere. Investiţia unei persoane este mică, astfel şi recuperarea acesteia este mică, dar oferă o modalitate alternativă pentru finanţarea invenţiei. Pot fi realizate astfel idei, care nu ar fi fost susţinute în mod tradiţional, deoarece în cazul investiţiilor mari, dar în număr mic, datorită riscului mare nu s-ar fi găsit investitori externi. Este indispensabil finanţării „crowdfunding” existenţa unei platforme unde proprietarii ideilor şi investitorii se pot întâlni. Aceste necesităţi sunt satisfăcute în general de pagini internet. 

Taguri: invenţie, inovaţie, finanţare

Scrie tu primul comentariu!
comments powered by Disqus
Nu doresc să caut Caută orice!