luni, aprilie 13, 2015

Prin finanţare know-how înţelegem soluționarea finanţării unei cunoştinţe dobândite pe cale empirică, secret de afaceri sau în cursul activităţilor de cercetare şi dezvoltare.

Într-o societate dominată de informaţie cele mai preţioase valori sunt informaţia şi ştiinţa descifrării informaţiei, astfel, pentru o afacere de succes, pe lângă capitalul uman, avantajul este asigurat de know-how-ul individual. Un know-how poate însemna o tehnologie, un proces de fabricaţie, cunoştinţe cu privire la un segment al pieţei, la un produs, la managementul firmei, la managementul specific a unei ramuri a funcţiilor societăţii. Finanţarea acestuia în timp înseamnă un proces mai lung, deoarece fie că necesită o cercetare ştiinţifică sau demararea unei activităţi economice nu poate fi limitat într-o perioadă definită. Similar cu finanţarea societăţii şi în acest caz este posibilă finanţarea de către proprietar sau parteneri de afaceri.
Nu există activitate de creditare care să aibă ca scop specific acest domeniu, dar este posibilă elaborarea unui proiect individual. În cursul colaborării cu o instituţie educaţională se poate cere subvenţie de buget pentru proiectul de cercetare, care va avea ca rezultat final pentru societate un know-how explorabil.
În cazul în care nu dorim să descoperim noi această cunoştinţă, know-how-ul poate fi cumpărat, ceea ce este demonstrat de multe sisteme de franciză cu succes. În cadrul contractelor de franciză se vând doar know-how-ul şi brandul, la finanţarea cărora se pot utiliza şi creditele bancare sau resurse de investiţii.

Taguri: know-how, inovaţie, credit, profit, tehnologie

Scrie tu primul comentariu!
comments powered by Disqus
Nu doresc să caut Caută orice!