sâmbătă, martie 28, 2015

Prin finanţarea proiectului înţelegem atragerea resurselor financiare necesare pentru realizarea scopului proiectului.

Caracteristica fundamentală a acesteia este delimitarea în timp, deoarece este vorba de acoperirea cheltuielilor unei sarcini definite sau delimitate în timp. În cazul în care rezultatul proiectului este o nouă organizaţie economică, o nouă societate, se schimbă şi forma de finanţare, deoarece în acest caz scopul este organizarea managerială a unei întreprinderi sustenabile.
În cazul în care este vorba de un proiect din cadrul întreprinderii, finanţarea proiectului poate fi asigurată prin împărţirea corespunzătoare a resurselor financiare ale întreprinderii. Proiectul poate fi iniţiat în colaborare cu o întreprindere  sau un partener extern, astfel se poate recurge la resursele a mai multor părţi. În cursul analizării riscurilor finanţării proiectului se recomandă efectuarea unui plan financiar al proiectului, asemănător întreprinderilor, în baza căruia se poate calcula rentabilitatea probabilă.
Băncile comerciale oferă un credit aparte pentru finanţarea proiectelor, în cursul căreia se află pe plan principal rentabilitatea proiectului şi nu a întreprinderii mamă. Aceste credite în general au ca scop realizarea unor investiţii mari, realizarea proiectelor mai mici este mai eficientă în cadrul întreprinderii datorită cheltuielilor fixe (ex. administraţie, contabilitate, etc.)  

Taguri: proiect, finanţare, credit, comision

Scrie tu primul comentariu!
comments powered by Disqus
Nu doresc să caut Caută orice!