sâmbătă, noiembrie 22, 2014

Brokerul de Afaceri este prezent în tranzacţiile de vânzare-cumpărare în calitate de consultant economic şi partener, în numele vânzătorului.

De obicei serviciile lui sunt cerute de societăţile mici şi mijlocii, cânt proprietarul intenţionează să vândă afacerea, deoarece acesta s-a dezvoltat astfel încât proprietarul nu mai poate/doreşte s-o conducă.

Cea mai importantă caracteristică a activităţii Brokerului de Afaceri este că vânzătorul îşi asumă gestionarea totală a vânzării, fără necesitatea de a-şi dezvălui identitatea. Avantajul şi importanţa acesteia este că, cumpărătorul nu poate identifica şi separa proprietarul de broker, care este un factor cheie într-o vânzare / cumpărare realizată cu succes.

Brokerul de Afaceri este specializat în procese tot mai complicate de asistenţă, în cadrul activităţii economice de schimb, de caracter “front office” şi “back office” în aceeaşi timp. Acesta poate desfăşura orice activitate începând de la gestionarea tradiţională până la leasign sau alte afaceri cu termen de scadenţă.

Gestionarea completă a vânzării înseamnă evaluarea produselor propuse pentru vânzare, lansarea unei campanii de publicitate, realizarea serviciului juridic sau pregătirea documentaţiei, derularea tratativelor şi gestionarea financiară. Conţinutul relaţiei de parteneriat este determinată de acordul dintre vânzător şi Broker.

Brokerul de Afaceri este plătit cu ora, dar în schimbul serviciului său poate fi contractat în favoarea sa un anumit procent din valoarea vânzării. O variantă dezvoltată a serviciului de mai sus este Brokerul de Afaceri Online, care folosindu-se de posibilităţile fără limite ale internetului poate transforma procesul vânzării în unul foarte rapid şi eficient, prin intermediul platformelor online. Să luăm ca exemplu activitatea de publicitate, mulţumită căreia eficienţa poate creşte exponenţial faţă de activitatea tradiţională de Broker de Afaceri. Astăzi sunt deja platforme online, unde vânzătorul poate alege Brokerul de Afaceri sau Brokerul de Afaceri Online dorit, care să aibă referinţele necesare. Acestea sunt filtre speciale (online) care ajută clientul să găsească chiar şi un Broker Online.

Taguri: business, afaceri, vânzare, cerinţă

Scrie tu primul comentariu!
comments powered by Disqus
Nu doresc să caut Caută orice!