luni, octombrie 20, 2014

Există două tipuri de investiţii: investiţii în asigurări sau titluri de valoare, şi investiţii reale.

Investitia inseamna achizitionarea unei proprietati sau a unui produs in speranta ca acesta va genera profit sau se va aprecia in viitor. In sensul economic, investitia este cumpararea de bunuri care nu sunt consumate azi, ci sunt folosite in viitor cand vor avea o valoare mai mare pentru a aduce bunastare. 
In domeniul financiar, a investi inseamna a achizitiona un produs monetar / financiar in speranta ca acesta sa isi creasca valoarea in viitor si sa poata fi vandut la un pret mai mare.
 
Daca parasim domeniul afacerilor si trecem in planul personal, gasim multe alte sensuri in care este folosit cuvantul investie. Investim in copii sau intr-o persoana draga. Sau, poti investi incredere, timp. In fiecare moment investim in ceva, cateodata fara sa constientizam acest lucru. Este in natura umana. Nu putem avea o viata sociala fara aceste investitii. 

Investiţii de capital 

Investiţii de capital (eng.Private equity) este un termen care înseamnă deținere de acțiuni la companii private (care nu sunt listate la burse). Fondurile (companii) care se ocupă cu private equity sunt fonduri de investiții închise cu capital de risc, care se ocupă cu achiziționarea de acțiuni la companii private. După modul de realizare al obținerii de acțiuni, aceste fonduri se împart în trei mari categorii: 
-  Capital de risc - fonduri care finanțează pornirea companiilor sau finanțează companii mici în vederea dezvoltării lor 
-  Efectul de levier - fonduri se ocupă cu cumpărarea directă de acțiuni de la companii private prin realizarea unor oferte tentante 
-  Capital de expansiune - fonduri care se ocupă cu finanțarea companiilor mari și stabile, în vederea ajutării acestora de a se dezvolta, extinde sau restructura. 

Sursa: 
http://idei-de-afaceri.eu/wp/definitia-investitiei/         
http://ro.wikipedia.org/wiki/Investi%C8%9Bii_de_capital

Taguri: achiziţionare, profit, valoare, financiar

Scrie tu primul comentariu!
comments powered by Disqus
Nu doresc să caut Caută orice!