luni, iulie 13, 2015

Cauţi un investitor sau o ofertă de afacere pe internet? Nu ești singurul! Mulţi oameni de afaceri, ca şi tine, caută zi de zi un partener de afaceri sau încearcă să-şi investească capitalul, să-şi încadreze ideea într-un proiect sigur, sau să îşi realizeze planurile şi proiectele de afaceri.

Concurenţa este strânsă pe piaţă, totuşi sunt speranţe, deoarece foarte multe dintre anunţurile publicate nu ating nivelul de „satisfăcător”, în ceea ce priveşte conţinutul acestora. Poţi fi în avantaj dacă publici anunţuri, care să conţină toate informaţiile necesare.

1.  
Pe bază de cuvinte cheie, caută site-urile unde poţi găsi parteneri de afaceri sau sunt anunţuri cu posibilităţi de afaceri! Înregistrează-te pe aceste portaluri!
 

2.  
Când încerci să descrii oferta ta, încearcă să gândeşti cu mintea posibilului partener. Să nu pui accent pe măreţia persoanei tale sau a proiectului/societăţii pe care o conduci, ci încearcă să argumentezi, de ce oferta ta este excelentă pentru acel partener posibil. Care sunt avantajele lui dacă investeşte în ideea ta sau dacă cumpără produsul material sau intelectual pe care l-ai pus în vânzare?
 

3.  
Scopul titlului este să atragă atenţia şi curiozitatea persoanelor. Faceţi referinţă la conţinut: pentru ce cauţi partener de afaceri? Evită titlul care nu zice nimic, ex. ”Caut investitor pentru realizarea proiectului meu”! Încearcă să pui o întrebare sau invită cititorul la o activitate.
 

4.  
Încearcă să formulezi un text simplu şi consistent. Datele şi faptele sunt importante, caracterizarea lor nu este! Nu lăuda proiectul sau ideea ta! Textul trebuie să conţină doar informaţii stricte, legate de oferta ta şi posibilităţile de investiţie, deoarece cititorul are nevoie de informaţii.
 

5.  
Anunţul trebuie să fie credibil! Evită frazele de genul „investiţie mică, încasare mare…”, sau „recuperare imediată…”, etc.
 

6.  
Evită greşelile de ortografie!
 

7.  
Ataşează imagini! Privirea este atrasă de imaginile colorate de bună calitate. Dacă dispui de acestea, ataşează proiecte, schiţe sau planuri 3D.
 

8.  
Poţi ajuta realizarea ofertei tale dacă ataşezi un document legat de proiectul tău, ex. proiect de afaceri detaliat, descriere proiect, studiu de realizare, referinţe bancare, etc. Gândeşte-te! Şi când te adresezi unei bănci, hai mai multe posibilităţi de aţi ajunge scopul, dacă poţi prezenta documentaţia proiectului tău!
   

9.  
Dacă ai publicat un anunţ fii disponibil

Taguri:

Scrie tu primul comentariu!
comments powered by Disqus
Nu doresc să caut Caută orice!